Uppopallo

Kun yhdistetään sukeltaminen ja vauhdikas pallopeli, saadaan uppopallo. Lajin erikoisuus on sen kolmiulotteisuus, sillä vedessä pelattaessa vastustaja voi ilmestyä niin pelaajan ala- tai yläpuolelta kuin sivuiltakin. Oman lisänsä peliin tuo myös se, että pelaajien on käytävä välillä pinnalla hengittämässä. Sukellusajat ovat melko lyhyitä, noin kymmenestä kahteenkymmeneen sekuntiin. Koska pelaajalla on maski ja snorkkeli, voi hän seurata peliä samalla kun käy pinnalla hengittämässä.

Varusteet

Uppopallossa pelaajat käyttävät maskia, snorkkelia ja räpylöitä. Myös korvasuojuksilla varustettua uimalakkia käytetään estämään korvalehtien repeämistä. Lajissa voidaan käyttää myös hammassuojia. Pelivälineenä toimii pallo, joka on täytetty suolavedellä. Pelissä pallo tietysti yritetään saada vastustajan maaliin, joka on altaan pohjalta löytyvä kori.

Pelaaminen

Uppopallopeli alkaa tuomarin vihellyksestä. Molempien joukkueiden kaikki 15 pelaajaa ovat ennen vihellystä oman korinsa linjalla ja koskettavat kädellä seinää. Vihellyksen jälkeen molemmat joukkueet sukeltavat taistelemaan keskellä kenttää, altaan pohjassa, olevasta pallosta. Tarkoituksena on saada pallo vastustajan koriin etenemällä kentällä palloa syötellen. Kun toinen joukkue saa korin, palaavat molemmat joukkueet päätyihinsä ja sen puolen joukkue, jonka koriin pallo saatiin, aloittaa hyökkäyksen.

Kaikilla pelaajilla on joukkueessa myös vaihtopelaaja, joita vaihdetaan altaaseen jääkiekostakin tutulla lentävällä vaihdolla. Pelaajat ovat usein erikoistuneet pelaamaan jotakin tiettyä paikkaa, mutta ainakin parhaat pelaajat hallitsevat muidenkin pelipaikkojen pelaamisen. Kaikki pelaajat pelaavat tarvittaessa myös maalivahdin paikkaa. Maalivahdin lisäksi pelipaikkoja ovat oikean ja vasemman laidan puolustajia ja hyökkääjiä sekä keskushyökkääjä.