Sukeltaminen Malediivien Atolleilla

Sukelluksen voi aloittaa Suomessakin, mutta useat innostuvat siitä trooppisissa lomakohteissa. Malediivit onkin merenalaiselta elämältään vertaansa vailla oleva kokemus. Malediivit on maailman matalin valtio ja sen tulevaisuudesta onkin oltu huolissaan, koska ilmastonmuutoksen myötä meren pinta nousee ja tämä tietysti tarkoittaa sitä, että malediivien maapinta-ala vähenee. Valtio koostuu atolleista, jotka ovat saarista koostuvia riuttarenkaita. Riuttarenkaat taas koostuvat monista pienistä saarista.

Malediiveilla lomailu keskittyy paljon vesiaktiviteetteihin ja siitä syystä sukelluskouluja ja järjestettyjä retkiä on siellä paljon. Vedenalainen maailma on Malediivien atolleilla täynnä koralleja, simpukoita ja eksoottisia kaloja. Sukeltaessa voi nähdä suuria rauskuja ja joskus jopa valashaita. Delfiinejäkin voi näissä vesissä nähdä.

Monenlaista tarjontaa

Sukellusretkiä ja oppaita on saarilla tarjolla monen tasoisia, joten ennen kohteeseen saapumista kannattaakin selvittää mitä paikanpäällä on sukelluksen osalta odotettavissa. Sukellusretkiin toki vaikuttavat aina sääolosuhteet ja sukeltajien kokemus, sillä paikoin esimerkiksi virtaukset voivat olla kovia. Malediiveilla ei ole erityisiä kokemusvaatimuksia sukeltajille, mutta omaa harkintaa kannattaa käyttää, jotta ei päädy liian haastaviin olosuhteisiin.

Fotteyo Kandu

Yksi parhaista sukelluskohteista Malediivien atolleilla on Vaavu atollilla sijaitseva Fotteyo Kandu. jossa voi nähdä niin pehmeää keltaista korallia kuin mustaa koralliakin, jos sukeltaa tarpeeksi syvälle. Kaloja on täällä, kuten muuallakin Malediivien sukelluskohteissa useita. Sukeltaja voi kohdata niin riuttahaita, piikkimakrilleja kuin tonnikalojakin.