Sukeltaminen Koh Taolla Thaimaassa

Photo: HGalina / Shutterstock.com

Koh Tao on pieni, noin kahdenkymmenen neliökilometrin kokoinen saari Thaimaassa. Se on tunnettu useista sukelluskouluistaan ja sitä kutsutaankin maailman suurimmaksi sukelluskouluksi sen 50 erillisen sukelluskoulun vuoksi. Se on myös yksi suosituimmista paikoista suorittaa sukelluskurssi. Tähän vaikuttaa varmasti ainakin osin sukelluskurssien huokeat hinnat Koh Taolla. Laitesukelluksen lisäksi Koh Taon rannoilla on erinomaiset olosuhteet snorklaamiseen.

Sukelluskurssit

Kuten sanottu, Koh Tao on erittäin suosittu paikka suorittaa PADI open water- alkeiskurssi. Kurssilla suoritetaan siis kansainvälinen sukelluskortti. Sen hinta on Koh Taon sukelluskohteissa 250 euron luokkaa ja sen suorittaminen kestää yleensä noin neljä päivää. Vilkkain sukellusaika kestää joulukuusta maaliskuulle. Sukeltaminen on kuitenkin mahdollista saarella ympäri vuoden. Jos haluaa ajoittaa sukellusretkensä parhaan näkyvyyden aikaan, kannattaa Koh Taolle suunnata heinä-syyskuussa, jolloin näkyvyys vedessä voi olla useita kymmeniä metrejä.

Kohteet

Sail Rock ja Chumphon Pinnacles lukeutuvat Koh Taon suosituimpiin sukelluskohteisiin. ne sijaitsevat tosin sen verran kauempana merellä, että niille ei noin vain lähdetä. Retki kannattaa varata ajoissa, jotta varmistaa pääsemisensä näihin upeisiin sukelluskohteisiin. Sail Rock on tunnettu pystysuorasta tunnelistaan. Siellä on mahdollista nähdä myös valashaita, maailman suurimpia kaloja. Myös vedenalaisista luodoista koostuvalla Chumphon Pinnaclesilla valashaiden näkeminen on mahdollista. Jos haluaa maksimoida mahdollisuutensa valashaiden näkemisen, kannattaa sukellukselle lähteä vuodenvaihteen tienoilla. Jos snorklaaminen kiinnostaa, kannattaa suunnata ainakin Ao Leukille, jossa voi ihastella pintaan asti näkyviä koralleja.