Sukella kristallinkirkkaisiin vesiin

Malta on unelmakohde kokeneellekin sukeltajalle. Kirkkaissa vesissä näkee merenalaista elämää ja kohteita löytyy pienellä alueella yli 200. Maltan vesissä on hylkyjä, erilaisia luolia, kalliomuodostelmia ja suurin osa mielenkiintoisista kohteista on sukeltajan ulottuvilla suoraan rannasta käsin.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että hylyt ovat varsin syvällä ja sukeltajan tulee omata taidot päästä jopa 40 metriin asti niitä katselemaan. Vaikka monelle tällainen syvyys onkin liikaa, kannattaa alueelle silti lähteä pulahtamaan, sillä vedessä näkyvyys saattaa olla parhaimmillaan jopa 50 metriä ja koska merivirtauksia ei juuri ole, on vedessä viihtyminen melko turvallista. Kesäisten ulkoilmaseikkailuiden lisäksi matkailija voi viihtyä erilaisten pelipöytien äärellä ja koittaa onneaan vaikka ruletti-pelissä paikallisella kasinolla.

Millä varusteilla matkaan?

Vaikka Maltalla voikin sukeltaa ympäri vuoden, kannattaa sukellukselle varustautua sään mukaan, sillä veden lämpötila saattaa tippua talvikautena alle 15 asteen. Kesäkuukausina vesi puolestaan on lähellä pintaa kuin kylvyssä lekottelisi.

Alueella on monia paikkoja, joista erilaisia sukellusvarusteita voi vuokrata ja aloittelijan kannattaa osallistua erilaisille kursseille, jotta Maltan eri sukelluskohteiden kirjosta saa kaiken irti. Meressä, pinnan alla on mahdollista ottaa mielettömiä valokuvia ja yksi kuvatuimmista kohteista onkin Kristus-patsas, joka sijaitsee yhdellä Maltan monista hylyistä. Varma vierailukohde on 40 metrin syvyydessä sijaitseva HMS Imperial Eagle matkustajalautta. Vedenpitävä kamera on syytä pakata mukaan, vaikka hylkyihin asti ei sukeltaisikaan, sillä alueen monet koralliriutat merenelävineen mahdollistavat värikkäät valokuvamuistot.

Tule viihtymään!

Malta tarjoaa paljon muutakin kuin vain meriseikkailuja ja sen pääkaupunki Valletta tunnetaan uskomattoman kokoisista linnoituksista ja lukemattomista kirkoistaan. Tämän kauniin kaupungin monet tunnelmalliset sivukujat ja hienot sataman näkymät luovat ympäristön, jossa viettää aikaa vaikka sää ei sallisi merelle lähtöä loman jokaisena päivänä.

Ilta- ja yöelämä on Maltalla vilkasta ja monet maailmankuulut Dj:t soittavat lukuisilla klubeilla vuoden ympäri. Malta ei jätä ketään kylmäksi ja lomalla viihtyy, oli sitten kiinnostus sukeltamisessa tai viihteellä olemisessa.