Fish Rock

Australian South West Rockissa sijaitsee Fish Rock Cave, joka on erittäin suosittu sukelluskohde. Se sijaitsee Fish Rockin saaren alla. Se on eteläisen pallonpuoliskon suurin vedenalainen luola ja osin myös siksi se kiinnostaa sukeltajia. Alueella toimii myös Fish Rock -niminen sukelluskoulu, joka tarjoaa sukelluskursseja aina aloittelijoiden PADI-kursseista ammattilaisten sukelluskursseihin.

Monet valokuvat ja kuvailut Fish Rockin sukelluksista eivät välttämättä aina tee oikeutta paikan kauneudelle. Monet sukeltajat hämmästyvätkin sitä, kuinka upea paikka todellisuudessa onkaan.

Lajisto

Fish rockin vedenalaisessa luolassa on paljon nähtävää, onhan se jopa 24 metrin korkuinen. Siellä sukeltaja voi tavata niin partahaita, rauskuja kuin kotiloitakin. Myös merimakkaroita ja koralleja elää Fish Rockin luolassa. Jos luolaan sattuu sukeltamaan oikeaan aikaan, voi päästä ihastelemaan mustekaloihin kuuluvan seepian munia, jotka se laskee luolaston pimeään osaan. Koska valoa saattaa muissakin osissa luolastoa olla vähän, joutuu sukeltaja kulkemaan osin vain taskulamppunsa valossa.

Hait uivat suurimaan osan vuodesta avoimilla alueilla ja niiden siluetti onkin tavallinen näky Fish Rockissa sukeltaville. Haiden ja muiden jo mainittujen vedenalaisten eliöiden lisäksi alueella uiskentelee myös mureenoja ja vuokkokaloja. Myös merivuokkoja ja vapaakiduskotiloita tavataan. Laaja eläimistö ja monimuotoinen vedenalainen elämä tekevät paikasta kiinnostavan myös vedenalaisen valokuvauksen harrastajille, jotka voivat saada Fish Rockista toinen toistaan upeampia kuvia.